استاندارد کفپوش های بیمارستانی و الزامات آن
به نقل از بهداشت نیوز : کفپوش بیمارستانی در کشورهای پیشرفته در کلینیک ها، بیمارستان ها، مراکز بهداشتی و درمانی، اتاق عمل و ... به منظور پوشش دهی فضای کف این محیط ها مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده کفپوش اپوکسی روشی بسیار مدرن و کارآمد جهت حفظ بهداشت محیط و جلوگیری از آلوده شدن فضا محسوب می گردد؛ زیرا کفپوش نامناسب بیمارستان حتی می تواند عامل انتقال بیماری باشد. در ادامه ی این مطلب به کفپوش بیمارستانی و نقش آن در بهداشت محیط می پردازیم.
کفپوش بیمارستانی یک پوشش مقاوم و بدون درز است که به شکل مایع در رنگ ها و طرح های مختلف و توسط افراد متخصص اجرا می شود. از جمله مشخصه های این کفپوش علاوه بر حفظ زیبایی ظاهری، پاکیزه نگه داشتن محیط بیمارستان از آلودگی های میکروبی و باکتریایی است. به عبارت دیگر یکی از تجهیزات مهم و بهداشتی که در محیط بیمارستان باید به آن باید توجه ویژه داشت، استفاده از کفپوش مناسب، کارآمد و بهداشتی در بخشهای مختلف بیمارستان است.
سیستم کفپوش این مراکز باید به نحوی طراحی، فرموله و اجرا گردد که امنیت افراد حاضر در بیمارستان را تأمین کند، محیط بیمارستان را پاکیزه نگه دارد و مانع از رشد عفونت ها و باکتری ها شود. همچنین توصیه می شود که از کفپوش آنتی استاتیک اتاق عمل برای پوشش دهی اتاق عمل استفاده شود.
اگر نظافت در کف بیمارستان ها به دلیل بار میکروبی بالایی که دارند به درستی انجام نشود، سرایت بیماری بالا می رود. در کفپوشهای معمولی از جمله موزاییک و سرامیک، با توجه به درز موجود بین آنها، امکان نفوذ میکروارگانیزم ها به درون درزها و رشد و نمو آنها وجود دارد. این عوامل بیماری زا با شستشو از بین نمی روند و سبب بیماری بیشتر می شوند.
کفپوش اپوکسی بیمارستانی
به نوشته یک پزشک : کفپوش اپوکسی بیمارستانی ساختار بسیار مقاومی دارد که سبب می شود از رشد هرگونه قارچ و کپک جلوگیری شود. این نوع کفپوشها کاملاً بهداشتی و یکپارچه می باشند به همین دلیل از بروز گرد و غبار نیز جلوگیری می نمایند. این کفپوشها همچنین امکان شستشو و ضدعفونی سریع را نیز دارند. کفپوش بیمارستانی در بخشهای مختلف بیمارستان ها اعم از اتاق بیمار، اتاق جراحی، بخش رادیولوژی، آزمایشگاه، اورژانس، راهروها و … کاربرد دارد. در واقع ویژگی های متعدد کفپوش اپوکسی، قابلیت استفاده از این کفپوش در بخشهای مختلف بیمارستان را فراهم کرده است.
ویژگی های کفپوش اپوکسی بیمارستانی
احتمال وجود آلودگی های بیماری زا در محیط بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی بیشتر از سایر مکان ها است؛ لذا بهتر است از کفپوش اپوکسی بیمارستانی که کاملاً یکپارچه و بدون درز است و هیچ فضایی برای تولید گرد و غبار یا رشد باکتری های بیماری زا برجای نمی گذارد، استفاده کرد.
همچنین اپوکسی بیمارستانی آب، روغن یا سایر مایعات را جذب نمی کند و بسیار کم حجم و سبک است که این امر نیز به ممانعت از ایجاد گرد و غبار کمک شایانی می کند. کفپوش مورد استفاده در بیمارستان ها باید غیرلغزنده باشد و امکان جابه جایی راحت وسایلی نظیر برانکارد، ویلچر، گاری و … را فراهم کند که که اپوکسی بیمارستانی این مشخصات را نیز به همراه می آورد.
کفپوش اپوکسی بیمارستانی در برابر اشعه های پرتو ایکس مقاوم است. این نکته مخصوصاً برای بخشهای رادیولوژی بسیار مهم هست. همچنین کفپوش اپوکسی بیمارستانی باید در برابر مواد ضدعفونی کننده نیز مقاوم باشد؛ زیرا معمولاً برای نظافت محیط های بیمارستانی و درمانی از مواد ضدعفونی کننده استفاده می شود. پس چنانچه کفپوش استفاده شده فاقد مقاومت در برابر مواد ضدعفونی کننده و شیمیایی باشد؛ به سرعت آسیب می بیند.
به گزارش سلامت نیوز : کاربرد کفپوش اپوکسی بیمارستان در موازد زیر مورد استفاده قرار میگیرد:
• از این کفپوش ها می توانید در اتاق عمل، فضای داخلی راهروهای بیمارستان،
• واحدهای فیزیوتراپی و رادیولوژی، داروخانه ها و آشپزخانه های بیمارستان استفاده کنید.
• اتاق عمل هر بیمارستانی مهم ترین بخش و قلب تپنده آن بیمارستان محسوب می شود.
• درجه حساسیت این اتاق ها بسیار بالاست.
• اتاق ها همیشه باید تمیز و ضدعفونی شده باشند.
• هنگام ورود به اتاق عمل از روکش هایی برای کفش ها استفاده می شود تا اتاق کاملا تمیز و پاکیزه بماند.
کفپوش اپوکسی بیمارستانی خوردگی دارد؟
در محیط های بیمارستانی به دلیل وجود مواد شیمیایی، احتمال واکنش و خوردگی بالاست.
در اتاق عمل و اتاق های مراقبت ویژه نباید حتی کوچک ترین آلودگی وجود داشته باشد.
بنابراین باید از کفپوش هایی در این اتاق ها استفاده شود که جلوی گسترش و نفوذ مواد آلوده را به راحتی بگیرند.
کفپوش اپوکسی بیمارستان به دلیل دارا بودن مواد آنتی باکتریال،
می تواند در محیط های پزشکی، بیمارستان ها، اتاق عمل و … به کار گرفته شود.
یکی از اصلی ترین ویژگی های کفپوش اپوکسی بیمارستان، علاوه بر زیبایی ظاهری، کیفیت آن است. کیفیت این نوع کفپوش ها پس از مدت بسیار کوتاهی نمایان می شود، چون محیط بیمارستان محیط پرتردد و محیط آلوده ای است.
انجام موفق هر پروژه ای، خصوصا با تکنولوژی برتر، نیاز به دانش فنی روز، نیروی انسانی متخصص و مهمتر از همه سیستم کارآمد دارد. در دنیای معاصر مدیریت پروژه با صرف دقت زیاد، آموزش مداوم و دانش و تجربیات مرتبط امکان پذیر می گردد. و این همه موجب تضمین موفقیت کار و مطابقت دستاوردها با انتظارات در حداقل زمان ممکن می باشد. از سوی دیگر پارامترهای سرعت، هزینه و کیفیت همواره به آسانی در کنار هم نمی نشینند. از این رو حضور یک سازمان حرفهای در کنار سایر ذینفعان، برای بدست آوردن مناسب ترین نتیجه / دستاورد ضروری است.
منبع : انبوه سازی تاجیکستان
:: بازدید از این مطلب : 243
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0